Cumartesi, Kasım 03, 2001

GELECEĞE GÜLÜMSEMEK

Polis Teşkilatı’nın 161. Kuruluş Yılı Kutlamaları Anısına
GELECEĞE GÜLÜMSEMEK


Bu tablo, 09 Nisan 2006 tarihinde İngiliz Ressam Ned Pamphilon tarafından, İstanbul Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Celalettin Cerrah huzurlarında İstanbul Taksim Meydanı’nda İstanbul Emniyet Teşkilatı’na hediye edildi.



Bu Tablonun ismi olan geleceğe gülümsemek aslında gelecekte varmak istediğimiz hedefe bir göndermede bulunmaktadır; barış ve anlayış dolu, iyimser ve gelişmiş bir geleceğe… Gelin hep birlikte geleceğe gülümseyelim.
Atatürk 1934 yılında Polis Kolejini ilk kurduğunda söylediği bir sözünde Ulusal polis Teşkilatı’nın disiplinli, adil, şefkatli olması gerektiğini dile getirmiştir. Bence bu olumlu nitelikler sadece Türk polis teşkilatının değil dünya genelindeki tüm polis teşkilatlarının ve hatta her sivil bireyin şahsen de bağlı olması gereken niteliklerdir.
İyi niyetle pekiştirilerek, Türk Emniyet teşkilatıyla bağdaştırılan ve benim de çok saygı duyarak dikkate alıp sonuna kadar arkasında durduğum bu nitelikleri, fırsatım oldukça yapıcı ve pozitif bir adım olarak dünyanın geri kalnına da Ulu önderin bu sözleriyle tanıtmayı amaçlamış olmak benim için büyük bir mutluluktur. Hediye ettiğim bu tablonun, Atatürk’ün uluslararası barış dolu görüşünü öne çıkarttığı ve aynı zamanda da Türk Polislerinin geleceğe gülümseyerek bakan yüzünü yansıttığı düşüncesindeyim.

Ned Pamphilon 09.04.2006

Mustafa Kemal Atatürk Diyor ki:

POLİS BİR ASKER KADAR DİSİPLİNLİ, BİR HUKUKÇU KADAR HUKUK ADAMI, BİR ANNE KADAR ŞEFKATLİ OLMALIDIR.
1934 – Polis Koleji’nin Atatürk tarafından kurulduğu yıl

Emniyet Teşkilatı mensupları için Atatürk tarafından söylenmiş olan bu söz, Ata’mızın bize miras
bıraktığı ve Ülke Stratejimizi belirleyen sözünü de desteklemektedir:
YURTTA SULH, CIHANDA SULH.